E TWİNNİNG ÇALIŞMAMIZ

24.10.2019 302

İlküvez İlkokulu öğrencileri ilk kez bir E-Twinning projesinde yer alıyorlar. Yıl boyunca yapılacak etkinlikler ile öğrencilerin günlük hayatta karşılaştıkları problemlere çözüm bulmaları hedefleniyor.

İlküvez İlkokulu 1/A Sınıfı öğrencileri ve öğretmenleri Özlem TURHAN ile bu sene e-Twinning projelerine merhaba dediler. İlk olarak okulda "Kendime Yetiyorum" isimli projeye dahil oldular. Türkiye ve Azerbaycan ortak kuruculu projede öğrenciler yıl boyunca yapacakları etkinliklerle kendilerine yetebilecekler. Eylül 2019 ve Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek projede asıl amaç 2023 Eğitim Vizyonu Işığında öğrencilere günlük hayatta karşılaştığı zorlukları yine kendilerinin yaparak yaşayarak çözmesini sağlamak. Bu sayede öğrenciler hayata hazırlanabilecekler ve temel becerileri kazanacaklar. İlk olarak kendi yemeklerini yiyebilmek, kişisel bakımlarını yapabilmek, ödev yapabilmek, çanta hazırlamak gibi basit görevleri başaracak öğrencileri ilerleyen haftalarda daha zor beceriler bekliyor. Sınıf öğretmenleri Özlem TURHAN tüm öğrencilere ve velilere güveninin tam olduğu ve bu yıl birçok beceri elde edeceklerini belirtti.

24-10-2019