Okulumuzun E Güvenlik Politikası

Okulumuzun E Güvenlik Politikası oluşturuldu.

 

19.01.2023 158

 

İLKÜVEZ İLKOKULU OKUL GÜVENLİK POLİTİKASI

 

Günlük yaşamımızın bir parçası olarak dijital teknolojilerle yaşıyoruz. Çocuklarımızın dijital teknolojiler aracılığıyla mevcut fırsatları en iyi şekilde nasıl kullanacaklarını bilmelerini sağlamak için, güvenli internet kullanımını iyi bilmeleri ve anlamaları gerekiyor. Teknolojinin; evde, okulda, dışarıda, arkadaşlarıyla ya da yalnızken mümkün olan en güvenli ortamda yapılmasını sağlamak için, okulların açık ve özlü bir Okul Politikasına sahip olmaları gerekir.

Bu kapsamda okulumuzda aşağıdaki e-güvenlik tedbirleri alınmaktadır.

 

1.  Okul müdürü ve okul personeli internetin güvenli kullanımı konusunda gerekli hassasiyeti gösterir.

2. Okulumuzun internet sitesi, twitter gibi sosyal ağları bulunmaktadır. Bu ağların üzerinde yayınlanan veriler kontrollü olarak paylaşılmaktadır. 

3. Okulumuzda cep telefonları ders esnasında kapalı konumda tutulmakta, eTwinning projesi yapan arkadaşlar proje çalışmaları amacıyla gerektiği takdirde kullanmaktadır. 

4. Okulumuzda BİT doğru ve güvenli kullanımı ile ilgili sabit panolar bulunmaktadır.

5.  Okul personeli çevrimiçi ortamda kullandığı dil ve üslubuna dikkat eder.

 6. Okuldaki internet sağlayıcısı (MEB) her türlü zararlı içeriklere ulaşımı engellemiştir. Bu sitelere erişim MEB internet filtreleme ağına takılır.

 7. Okulumuzun internet sitesinde öğrenciler için, http://www.guvenlicocuk.org.tr/ sitesi linki yer almaktadır.

 8.  Rehber Öğretmenlerimiz internet etiği ve güvenli internet kullanımı konuları hakkında öğrencilerimize bilgilerini aktarmaktadır.

9.  Açık ve Net– Okul e-Güvenlik politikası herkes tarafından kolayca anlaşılabilir olması gerekir.

 

Sonuç olarak ana hedefimiz, internet erişimi ve kişisel cihazlar da dahil olmak üzere bilgi iletişim cihazlarının kullanımı için bu güvenlik politikasının geçerli olmasıdır.